You are currently viewing התת מודע
התת מודע: המיינד המגיב

התת מודע

בואו לגלות את כוחו של התת מודע – כיצד התת מודע נוצר, מהן השפעותיו ואיך הוא כופה עלינו תגובות והתנהגויות לא רצויות באופן לא מודע.

אנו חיים בעידן של מתקפה כימית על התת מודע והתודעה של האדם. החברה שלנו רוויה בכימיקלים, חלקם ברוכים, אך רובם מקוללים. בכל תסמין קטן לאי-נוחות, פיזית או רגשית, אנו לוקחים כדור. כדור נגד כאב, כדור נגד דיכאון, כדור שינה וכדור התעוררות.

אנשים רבים לא מעלים על דעתם אפשרות לבילוי בלי חומר כימי מתאים – אלכוהול, שחטה, טריפ או סוטול. אנו נושמים זיהום עתיר רעלנים ללא הסכמתנו, ואוכלים מזון תעשייתי עשיר בחומרים משמרים, צבעים ומשבחי טעם.

כימיקלים אלה מטשטשים אותנו, מורידים מערנותנו, מטפחים את כוחו של התת מודע ומחלישים את המודעות שלנו.

לפיכך, משימתנו הדחופה היא לדלל תחילה ולהיפטר כליל מכל אותם האירועים הנמצאים בתת מודע – אותו אנו מכנים גם המיינד המגיב, ולהשיב את כל חוויות העבר שלנו אל המודעות – המכונה גם המיינד הרצוני. כאשר נשיב את כל אירועי העבר למודעות, נגיע למצב הנפלא של אדם בהיר – אדם בעל מחשבה צלולה ועוצמה אישית גבוהה. דבר זה ניתן לעשות בטכניקות פשוטות בשיטת LifePower.

אך לפני שנטפל בתת מודע והשפעותיו השליליות, עלינו להבין תחילה מהו התת מודע. במאמר זה נגלה כיצד התת מודע נוצר, מהו מנגנון הפעולה שלו ואיך הוא כופה עלינו תגובות והתנהגויות לא רצויות באופן לא מודע. בואו נתחיל!

המיינד – התודעה של האדם

אנחנו "מצלמים" את האירועים אותם אנו חווים כל הזמן, כאילו מצלמה ומכשיר הקלטה המסוגלים לשכפל את כל החושים שלנו דבוקים למצחנו. תמונות רב-מימדיות אלה הן הקלטים שלנו, והמאגר של כל הקלטים נקרא מיינד – תודעה. קלטים אלה שבמיינד שלנו מאורגנים על-פי סדר כרונולוגי מדויק הנקרא מסלול הזמן, וכוללים את כל החושים שלנו.

אירועים נעימים או נסבלים, אותם האדם יכול לחוות בנוחות, הוא קולט ואוגר במיינד שלו. הם מאוחסנים במקום נוח לשליפה, כך שמידע זה ישמש אותו בקבלת החלטות בעתיד. האדם שולט במיינד זה ומשתמש בו לפי רצונו בקבלת החלטות, לכן אנו מכנים אותו גם המיינד הרצוני, זהו החלק המודע בתודעה של האדם. המיינד הרצוני הוא מנגנון מושלם הפועל כמו מחשב ענק, משוכלל יותר מכול מחשב מעשה ידי אדם.

השיבוש בתודעה

אז מה כאן עלול להשתבש? היכן נמצאת הטעות? כיצד מתרחשת התקלה שגורמת אי-שפיות כרונית אצל אחדים ומדי פעם התנהגות לא הגיונית אצל כולנו?

כל אחד מאתנו נוהג לעיתים בחוסר היגיון, נתקף במצבי-רוח, בחרדות או בתגובות שאינן הגיוניות. מהי 'תגובה לא הגיונית?' זוהי תגובה שאינה תואמת את המציאות או שאינה רצויה לנו. משהו משתלט על האדם וכופה עליו התנהגות או תגובה רגשית מזיקה, בלתי-רצויה. לתופעה זו אינספור דוגמאות אשר נפרט עליהן בהמשך, אך לפני כן, בואו נגלה מהו השיבוש בתודעה.

כיצד נוצר השיבוש במיינד – בתודעה של האדם?

בחינה ראשונית של מסלול הזמן מראה שישנם בו פערים. קטעי זמן מסוימים כאילו חסרים ממסלול הזמן. למשל, זמן השינה שלנו עמום ואין לנו גישה קלה אליו. חמור מכך, קלטים של אירועים קשים – טראומות, גם הם לא נגישים. אנו נגלה שאירועים מהעבר בהם חווינו כאב חד, זעזוע או אובדן, הם אותם אירועים שאין לנו היום גישה אליהם במסלול הזמן.

כשנבחן את הטראומות אשר קשה לנו לזכור, נגלה מאפיין חשוב נוסף: בכל אותן טראומות חווינו בנוסף לכאב, הפיזי או הרגשי, גם חוסר הכרה מלא או חלקי.

חוסר הכרה

מהו חוסר הכרה? זהו פרק זמן שבו איננו ערניים באופן מלא. זמן של טשטוש, הפחתה במודעות, הדחקה של המציאות. אירוע בו נגרם לנו סבל ולכן איננו רוצים לקלוט אותו. אנו עושים מאמץ להתעלם או להימנע מקליטת המצב, ולכן אנו מפחיתים את הערנות שלנו. באופן קיצוני, אדם מתעלף. לעיתים אחרות הוא מטושטש, מסוחרר, מדחיק או לא שם לב מה קורה סביבו.

טראומות בתת מודע

האירועים הטראומטיים אינם נמצאים במיינד הרצוני. ראינו קודם שישנם לכאורה פערים במסלול הזמן. ישנם אירועים שאיננו מוכנים לקלוט, איננו מסוגלים לחוות אותם ולכן אנו מכניסים את עצמנו לחוסר הכרה, מלא או חלקי. אירועים אלה, אותם הדחקנו, כאילו נעלמו ונדמה שאינם קיימים במסלול הזמן שלנו. אז היכן הם? האם באמת אירועים אלה לא נקלטו?

ראינו גם שלאדם תגובות רבות והתנהגויות שאינן רצויות לו, שאינו שולט בהן. נוכחנו לראות שאנשים סובלים מאי-שפיות, רגעית או קבועה, קלה או מלאה. מה גורם לכך?

התשובה היא שאירועים של טראומות נקלטים כולם אך לא נאגרים במיינד הרצוני. המיינד הרצוני הוא המאגר של אירועים שהאדם חווה בנוחות. האירועים שהאדם אינו מסוגל לחוות, אשר גורמים לו לחוסר הכרה מלא או חלקי, נאגרים כמובן במאגר אחר. מאגר זה אנו מכנים גם המיינד המגיב. זהו החלק של התודעה אשר מוכר בפי הפסיכולוגים כ-תת מודע.

טראומה פיזית

טראומה פיזית היא אירוע בו האדם חווה כאב גופני המלווה בחוסר הכרה חלקי או מלא. הרישום של הטראומה 'מתויק' במיינד המגיב של האדם, כלומר בתת מודע, והוא כולל את כל החושים שהאדם חווה באותו הרגע. לדוגמא: שמיעה, ראיה, רגש, תחושת גוף, עוצמת נפילה, משקל, פעימות לב, ריחות, טמפרטורה, מחשבות, החלטות ועוד.

כאשר אדם חוטף מכה חזקה הוא מתעלף, מאבד הכרה. זוהי טראומה פיזית. כשאדם עובר ניתוח, הרופא ירדים אותו תחילה כדי שלא ירגיש את הכאב. הרופא יוזם 'טראומה' כדי שיוכל לבצע את עבודתו מבלי שהמנותח ירגיש את הכאב. דוגמאות נוספות לטראומה פיזית הן: הלידה של האדם או של האם היולדת, ניתוח שאדם עובר תחת הרדמה חלקית או מלאה, נפילה מגובה הגורמת פציעה ועילפון, מכה חזקה שאדם חוטף כמו בתאונת דרכים, שימוש מופרז בסמים או באלכוהול הגורם לערפול חושים, ואירועים דומים.

טראומה רגשית

טראומה רגשית היא אירוע בו האדם חווה כאב רגשי המלווה בחוסר הכרה חלקי או מלא. מדובר באירוע שבו מתרחש אובדן או איום באובדן. כשאם מקבלת בשורה מרה, שהבן שלה נהרג חלילה, היא מתעלפת. מדוע? כי היא אינה יכולה לשאת בכאב האובדן. המפלט היחיד הוא להיות מחוסרת הכרה. לאישה זו נוספה כעת טראומה רגשית.

דוגמאות נוספות לטראומה רגשית הן: מותו של אדם אהוב, אובדן של בעל חיים או צעצוע אהוב על ילד, בת זוג או בן זוג אשר החליטו לסיים את הקשר, חיסול תיק ההשקעות כשהבורסה מתמוטטת, איבוד כסף, מחלה שעלולה לגרום למוות, פיטורים ממקום עבודה, גניבה של חפץ חיוני להישרדות כגון מכונית, קבלת בשורה מרה הגורמת זעזוע ואף סחרחורת, שריפה בבית המחסלת רכוש רב ואירועים דומים.

כל האירועים הטראומטיים – רגשיים או פיזיים – נאגרים בתת מודע, עם כל החושים, הרגשות, המחשבות וההחלטות שהאדם חווה באותו הרגע.

התת מודע – תופעה פרדוקסאלית

האירועים של טראומה, פיזית או רגשית, איננו יכולים לחוות בנוחות. לכן אנו מכניסים את עצמנו לחוסר הכרה, מלא או חלקי, כאשר הם מתרחשים. מצד שני, המידע הטמון בהם הוא חיוני להישרדות שלנו, שכן אירוע שכמעט הרג אותנו בעבר עלול שוב להרוג אותנו בעתיד או לאיים על ההישרדות שלנו, ולכן אסור שיתרחש שוב. אנו חייבים לשמור את הנתונים המדויקים של הטראומה, כך שמידע זה ימנע התרחשות של אסון מסוג זה בעתיד.

קיומו של התת מודע – המיינד המגיב

המיינד המגיב הוא המיינד ששולט בתפקודן של חיות. איוון פבלוב הראה שניתן ללמד עכבר לעבור מבוך כאשר בכל פנייה שגויה הוא יקבל מכת חשמל קלה. ניתן לגרום לכלב להזיל ריר בכל פעם שנצלצל בפעמון בטרם נביא לו אוכל. הגוף שלנו נשלט על-ידי מנגנון הישרדות שדומה למיינד המגיב. אנו רעבים בזמנים מסוימים ללא חשיבה. יש לנו דחפים מיניים, בדיוק כמו לחיה, בלי לחשוב או ללא צורך ללמוד זאת.

דוגמה לאירוע של טראומה בתת מודע והשפעותיו

נניח, לדוגמה, שכאשר חציתי רחוב בריצה לפני כמה שנים, פגעה בי מכונית אדומה. נפצעתי, התעלפתי אך נשארתי בחיים. היום אני יודע להיזהר ממכוניות אדומות והתעקשתי לקנות לאשתי מכונית ספורט כחולה ולא אדומה. אני גם אצעק על הבן שלי ואתקף בחרדה בכל פעם שאראה אותו רץ ברחוב. ריצה ברחוב ומכוניות אדומות הן סכנה קיומית וחייבים להימנע מהן.

אושפזתי בעקבות התאונה בבית-החולים בסמוך למקום מגורי. בכל פעם שאני חולף ליד בית-החולים עולים בי זיכרונות קשים של התאונה, האשפוז והניתוח שעברתי, ולכן אני אשתדל לנסוע בדרך עוקפת ולא לעבור לידו. בבית החולים האכילו אותי עוף מכובס ופירה תפוח-אדמה. אני מוצא עצמי מתוח בכל פעם שמישהו אוכל פירה בקרבתי ואשתי כבר יודעת שאסור להכניס עוף הביתה. אך מקרה זה עדיין נמצא בשליטה חלקית שלי שכן אני יודע שהייתי מאושפז בבית-החולים ושהתגובות שלי קשורות לתאונה שעברתי ולאשפוז בעקבותיה.

תגובות והתנהגויות שנכפות על-ידי התת מודע

הטירוף הממשי הוא תגובות והתנהגויות שנכפות על-ידי התת מודע ללא שום מודעות שלי לדבר. אני חוטף חרדות וכאבי בטן מידי פעם ואין לי מושג מדוע זה קורה. התחלתי לקחת כדורים נגד כאבי בטן וכדורי הרגעה נגד חרדות, אך ההקלה היא רגעית והדוקטור לא יודע מה יש לי. אני לא מודע לכך שכאבי הבטן והחרדות קשורים לתאונה שעברתי ושכל תוכן האירוע חבוי בתת מודע ואין לי מושג מה היה שם. אינני שם לב שהחרדה מתעוררת לאחר שמכונית אדומה עברה בכביש. אני לא יודע שכאב הבטן נדלק לאחר שאני אוכל עוף דומה לזה בו האכילו אותי בבית החולים.

באופן דומה, גם הקלטים של טראומה רגשית מתוייקים בתת מודע, כך שהאימא אשר קיבלה את הבשורה הקשה שבנה נהרג, תדע להיזהר בעתיד מפני נושאי מדים אשר מביאים בשורות קשות.

השפעותיו של התת מודע

מחלות פסיכוסומאטיות

אנו נתקפים בכאבי-ראש או סובלים מבחילות או ממחלות ללא סיבה פיזיולוגית, מחלות המכונות 'מחלות פסיכוסומאטיות'.

תגובות בלתי רצויות ובלתי נשלטות

גבר צעיר שרואה בחורה חמודה ומתרגש עד כדי שיתוק. בחורה שנתקפת חרדות ורועדת כשבחור תמים ניגש לדבר איתה. נדודי שינה ערב לפני בחינה בבית-ספר או לקראת ראיון עבודה. התקפות זעם וצעקות בין בני-זוג שאוהבים אחד את השני. כל אלה ורבות אחרות הן תגובות בלתי-נשלטות שפוגעות בנו ואיננו יודעים כיצד להשתחרר מהן.

דיכאון, חרדות ומצבי רוח קשים

תופעה נפוצה במיוחד בחברה שלנו היא של דיכאון, חרדות ומצבי רוח קשים. לדוגמה, אישה צעירה המחבקת תינוקת בת-יומה אשר אינה יכולה להניקה, שכן היא סובלת מ-'דיכאון לאחר לידה'. הומצאו לשם כך תרופות רבות אך הן אינן מועילות, ולרוב אפילו מחריפות את המצב. האדם נעשה מכור לתרופה, מפתח בה תלות, ובכל שינוי קל במצב הרוח הוא רץ לקחת כדור. בהדרגה המינון הולך ועולה עם תופעות לוואי הרסניות.

סטרס

אנשים רבים סובלים מ-'סטרס'. מתח בלתי-נשלט עקב הלחצים של החיים וממחלות רבות דוגמת לחץ דם גבוה, התקפי לב ואחרות שהן תוצאה של אותו 'סטרס'.

פוסט-טראומה

ראינו אנשים שעברו פציעה קשה או אובדן מזעזע ואינם מתאוששים מנזקי האירוע. חיילים אמיצים שנפצעו בשדה הקרב סובלים מ-'פוסט-טראומה', אך אין לכך מרפא.

כאב רגשי

אדם שמישהו קרוב אליו נפטר או נהרג, חלילה, ואינו מתגבר על האובדן. מישהו שפוטר ממקום עבודתו ואינו מצליח למצוא תחליף נאות. אנשים אלה אומללים אך הכדור שהם נוטלים נותן הקלה רגעית בלבד, שינוי קל בסימפטום, אך אינו יכול לשחרר אותם מהטראומה שממשיכה לרדוף אותם.

כיצד פועל התת מודע?

התת מודע, המיינד המגיב, מורכב מקלטים של טראומות פיזיות וטראומות רגשיות. הקלטים מסודרים על-גבי מסלול הזמן יחד עם המטענים אשר מתלווים לאותן טראומות.

מנגנון הפעולה של התת מודע הוא זהויות: כל דבר = כל דבר = כל דבר.

אדם אשר מוגדר 'לא שפוי' או 'משוגע' הוא זה שאינו מקבל החלטות נכונות או סתם מדבר שטויות. משהו בשליפת הנתונים מהמאגר של המיינד השתבש אצלו. הוא אינו מסוגל לבצע ניתוח נכון של דומה ושונה. הכל נראה לו אותו הדבר, הכל זהה אצלו למרות שבפועל הדברים הם שונים. ההחלטות שלו אינן תואמות את המציאות ולכן, לפני שיגרום נזק לעצמו או לציבור, אנו שולחים אותו למוסד הסגור.

התת מודע מתייחס למחשבות, לאנשים, לחפצים, להתנסויות ולאמירות כאילו הם זהים, למרות שבמציאות יש מעט דמיון ביניהם. לכן, מה שגרם לסכנה קיומית הוא מה שתמיד יגרום לאיום על הקיום ויש להתרחק ממנו במהירה. בעוד שהמיינד הרצוני פועל על בסיס של דומה ושונה, משווה נתונים ומשתמש בהם לפי רצוננו, הרי שהתת מודע פועל באופן מיידי כדי להגן עלינו. הוא מבטל את המיינד הרצוני, מזהיר אותנו מפני סכנה קיומית וגורם לתגובה פיזית בלתי-רצונית אך מיידית, כדי להרחיק אותנו מהסכנה.

זהו גם מנגנון הלימוד של חיות. החיה לומדת לזהות סכנה ולכן תברח או תתקוף כשיש מולה סכנה, אמיתית או מדומה. מה שבעבר כמעט הרג את החיה נשאר טבוע לנצח במיינד של החיה כאיום קיומי. כך, במהלך החיים אדם צובר ללא הפסק קלטים שרובם מתוייקים במיינד הרצוני, אך חלקם, הטראומתיים, נאגרים לתוך התת מודע, המיינד המגיב.

כעת, משהבנו כיצד התת מודע בנוי, מהו מכיל ואיך הוא משפיע עלינו – השאלה הנשאלת היא האם יש דרך להפסיק לצבור חוויות טראומתיות בתת מודע, להפחית את ההשפעה שלו עלינו ולעלות את רמת המודעות שלנו?

להגיע למצב של בהיר

אדם בהיר הוא אדם אשר יודע שהוא ישות רוחנית נצחית. כתוצאה מתהליכי אימון אישיים בשיטת LifePower, אין לו מטענים של טראומות מהעבר שמשפיעים עליו לרעה. לאדם הבהיר אין מיינד מגיב, אין לו בתת מודע אירועים שמונעים את מימוש הפוטנציאל המלא שלו. זהו מצב מיוחד וקבוע שנשאר איתכם לתמיד. זה להיות אתם באמת.

האדם הבהיר נהנה מצלילות מחשבתית, הוא בעל זיכרון משופר ויכולת לשלוף זיכרונות מהעבר בקלות ומבלי שהם ישפיעו עליו לרעה. אין לו תגובות לא הגיונות. לאדם הבהיר יכולת גבוהה לשלוט על החיים שלו כפי שהוא רוצה, ויש לו חוסן נפשי מול כל מצב בחיים. הוא ישר וגלוי ביחסיו עם אחרים, הוא חופשי ממחלות פסיכוסומאטיות וכאשר יחלה, לעיתים רחוקות, ההתאוששות שלו תהיה מהירה. החושים שלו חדים, הוא מודע שיש לו פוטנציאל אינסופי והעוצמה שלו גבוהה.

איך תגיעו למצב של בהיר?

המומחים של LifePower בונים עבורכם תוכנית אישית, המבוססת על מאות תהליכים אשר בנויים ברצף על גבי 'הנתיב לחופש רוחני', כדי שתשיגו את המצב של אדם בהיר.

דמיינו שתוכלו לממש את הפוטנציאל שלכם ללא גבולות, ללא מחסומים וללא זיכרונות העבר שמעיקים עליכם. דמיינו שאתם זה מי שאתם באמת, ללא ההשפעות המזיקות של התת מודע ששולטות עליכם מבלי שאתם מודעים להן. דמיינו את העוצמה שתהיה לכם כשתגיעו למצב של אדם בהיר – תוכלו ליצור כל מטרה שאתם חפצים בה!

אלפי אנשים, בארץ ובעולם, הגיעו למצב של בהיר ורבים שיתפו אותנו בהישגים שלהם. גם אתם יכולים להגיע למצב של בהיר!

כתיבת תגובה